torsdag 27 december 2007

The final knarkdown

Den hittills underligaste årskrönikan hittar jag hos Visir.is. De listar årets fem största narkotikamål på Island - och Islandsbloggen är förstås inte sämre utan rewritar glatt knarkknäcket. Och håll i er - nedräkning tillämpas.

5. Ett isländskt par grips av polisen i Köpenhamn med 1,7 kilo kokain i bagaget.

4. En islänning bosatt i Köpenhamn tas av polisen i hamnen i Bremen med fem kilo hasch på sig. Mannen misstänktes också för att ha förpackat och skickat 13 kilo hasch och 200 gram kokain till Island.

3. I ett mycket uppmärksammat mål greps den isländske Idol-vinnaren Kalli Bjarni (Karl Bjarni Guðmundsson) på flygplatsen i Keflavík sedan han försökt smuggla in två kilo kokain i landet.

2. En tysk man i 60-årsåldern ertappades på flygplatsen i Keflavík den 22 december med 23 000 ecstasy-tabletter. Han sitter nu häktad i väntan på åtal. Beslaget är det näst största i Islands historia - år 2001 greps en österrikare med 67 000 ecstasy-tabletter avsedda för den amerikanska marknaden på samma flygplats.

1. Ombord segelbåten Lucky Day i Fáskrúðsfjörðurs hamn hittade polisen vid ett tillslag morgonen den 20 september inte mindre än 40 kilo narkotika - bland annat amfetamin och ecstasy. Tio personer har gripits under utredningens lopp.