måndag 14 januari 2008

Björk attackerade fotograf

Björk attackerade en fotograf på Aucklands flygplats sent i går. Björk, som är på Nya Zeeland för att uppträda på festivalen Big Day Out på fredag, ska ha blivit rasande när hon upptäckte att fotografen tog bilder av henne.

Fotografen, Glenn Jeffrey från dagstidningen New Zealand Herald, säger till nyhetsbyrån AP att Björk var i sällskap med en man som bad honom att inte ta några bilder. När Jeffrey inte lyssnade på detta vände sig Björk om och gick till attack.

"Jag tog några bilder. När jag vände mig om och gick kom hon fram bakom mig, tog tag i min svarta tröja och rev sönder den", säger Glenn Jeffrey till AP, och fortsätter: "När hon gjorde det ramlade hon, hon ramlade på golvet. Jag vidrörde eller pratade aldrig med henne."

Björk ska ha varit tyst hela tiden, men enligt Jeffrey sa hennes manlige kompanjon: "Björk, gör inte det här. Björk, gör inte det här." Hon har ännu inte kommenterat uppgifterna om överfallet.1996 slog Björk ned en journalist på flygplatsen i Bangkok inför ett digert pressuppbåd (se video), en attack som hon senare bad om ursäkt för.