fredag 14 mars 2008

Misstänkta våldtäktsmän släpptes av polisen

De fem män som misstänktes ha våldtagit en ung kvinna släpptes ur häktet i går, rapporterar Morgunblaðið. Två av dem är fortfarande misstänkta för övergrepp mot kvinnan.

Männen greps efter helgen när en kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon blivit våldtagen av fem män i en lägenhet i västra Reykjavík. Tre av männen har nu avförts från utredningen, medan misstankarna kvarstår mot två. En av dem medger att han har haft sex med kvinnan, men hävdar att det var frivilligt från hennes sida.

Kvinnan misstänker att hon blivit drogad, men detta är, enligt Sigurbjörn Víðir Eggertsson vid polisen, något som inte går att bevisa.

Den unga kvinnan tappade bort sina vänner under en utekväll i Reykjavík i lördags. Hon kom inte in i lägenheten då en av hennes vänner hade nycklarna. En man dök då upp som påstod att han kände en av kvinnans vänner, och sa att hon kunde sova över hos honom. Hon la sig för att sova påklädd på en madrass.

När hon vaknar blir hon våldtagen av en man på en annan plats i lägenheten, och någon har klätt av henne. Hon rafsar ihop sina kläder och flyr lägenheten och ringer polisen, som kort därpå griper männen.

Kvinnan tror att hon har blivit drogad eftersom hon har stora minnesluckor kring vad som hände i lägenheten. Hon har vaga minnen av att hon föste bort en man som försökte kyssa henne och sedan somnade om.

Här kan du läsa mer om den misstänkta gruppvåldtäkten.