söndag 23 mars 2008

Sirkus nära brinna upp i natt

Sirkus, den legendariska rock- och nattklubben i Reykjavík, var tidigt i morse nära att bli ett offer för en brand. Klockan 5.39 larmades räddningstjänsten om en brand på klubbens gård. Brandkåren kunde släcka elden, men säger till Dv.is att om de hade kommit en halv minut senare hade byggnaden inte gått att rädda.

Rökdykare sökte igenom den lilla byggnaden på Klapparstígur efter någon vilsen nattsuddare, men ingen fanns i huset. En trasig vattenledning, som gjorde inredningen och byggnaden blöt, kan ha bidragit till att begränsa brandens spridning och hastighet.

Isländska festprissar har enligt polisen tagit sig in och hållit till på Sirkus sedan klubben stängdes. ”Vi ser mycket allvarligt på detta”, säger en representant för räddningstjänsten till Dv.is. Om några nattsuddare kan ha varit inblandade i branden är inte känt.

Den klassiska klubben Sirkus slog igen i slutet av januari. I veckan påbörjades rivningen. Tomten ska nu bli parkeringsplatser. Ett mycket mer dramatiskt slut för Sirkus var alltså bara någon minut borta.

Här kan du läsa mer om rivningen av Sirkus.