onsdag 30 april 2008

Nöjesnytt gånger tre

Islands "Idol"-vinnare Kalli Bjarni, Karl Bjarni Guðmundsson, börjar nu avtjäna sitt tvååriga fängelsestraff, skriver Dv.is. Stjärnan är dömd för att ha försökt smuggla in två kilo kokain till Island.

Islandsbloggen skrev tidigare att skivbutiken Smekkleysa i Reykjavík skulle slå igen i lördags. Men utförsäljningsrean gick så bra att den håller öppet i några dagar till, skriver Dv.is. Där säljer Islands legendariska indie-bolag ut skivor med rabatter mellan 40 och 90 procent. Ägarna letar dock efter en ny och billigare lokal för att eventuellt öppna butiken där.

Partybandet Steed Lord (bilden) meddelar att de ställer in alla spelningar på obestämd tid. Kvartetten var inblandad i en svår bilolycka på Reykjanesbraut mellan Reykjavík och flygplatsen i Keflavík den 9 april, och tvingades då ställa in konserter i Stockholm och Oslo.

Den hårt trafikerade vägen till flygplatsen ska förbättras med start i mitten av maj. Arbete med att bredda vägen har pågått i ett par år, men avbröts då företaget som fick kontraktet gick i konkurs. Nu är det klart med en ny entreprenör, Ístak, som tar över efter Jarðvelar.

Breddningen skulle ha varit klar i augusti förra året. Under vintern har flera allvarliga bilolyckor inträffat på Reykjanesbraut. Myndigheterna har fått hård kritik för dåligt underhåll och bristande skyltning.

Här kan du läsa mer om Kalli Bjarni, här om nedläggningen av Smekkleysas butik och här om Steed Lords bilolycka.