tisdag 3 juni 2008

Radiohead + Björk + Sigur Rós = sant

Radiohead gör enligt uppgifter till Monitor Björk, Sigur Rós och Ólöf Arnalds sällskap på konserten som ska väcka islänningarnas miljömedvetande. Konserten arrangeras utomhus i Reykjavík den 28 juni. Här kan du läsa mer om samarbetet mellan Björk och Sigur Rós.

Nästan varenda en av skådespelaren Viggo Mortensens Islandsbilder såldes när utställningen "Skovbo" öppnades på Ljósmyndasafn Reykjavíkur i helgen, skriver Vísir.is. Fotografierna kostar mellan 30 000 och 40 000 isländska kronor och intäkterna går till välgörande ändamål. Här kan du läsa mer om utställningen.

Ryktena om att festivalen Iceland Airwaves är i fara är grundlösa, säger Þorsteinn Stephensen vid arrangören Hr. Örlygur till Morgunblaðið. Dementin kommer sedan uppgifter gjort gällande att festivalen skulle befinna sig i ekonomisk knipa och skulle behöva bantas avsevärt för att över huvud taget kunna äga rum. Enligt uppgifter i 24 stundir skjuter sponsorerna till mer pengar för att Iceland Airwaves ska kunna genomföras som planerat i Reykjavík mellan den 15 och den 19 oktober.

"Jag tycker att det här är väldigt roligt och det blir spännande att vara med om det här", säger Alexandra Helga Ívars­dóttir (bilden), som utsetts till Ungfrú Ísland och nu får vara med att tävla om Miss World-titeln, till Fréttablaðið. Evenemanget äger rum i Ukraina i oktober, men innan dess ska 18-åringen sommarjobba på ett äldreboende i Reykjavíkförorten Grafarvogur. Ingibjörg Ragnheiður Egilsdóttir, 23 år från Hornafjörður, kom på andra plats och trea blev Sonja Björk Jónsdóttir, 18 år från Dalvík.

Foto: Ungfrú Ísland