fredag 17 oktober 2008

Polisen sprängde narkotikafabrik

Den isländska polisen har sprängt en misstänkt narkotikafabrik i Hafnarfjörður. Vid tillslaget under natten mot torsdagen beslagtog polisen 20 kilo hasch och amfetamin samt utrustning för att framställa amfetamin och metamfetamin.

Polisen har spanat på ligan i flera månader i samarbete med Europol. Tre personer greps vid razzior mot två lägenheter i Hafnarfjörður. En fjärde misstänkt greps i dag när han landade på flygplatsen i Keflavík.

Samtliga fyra gripna är isländska medborgare. En av dem är i 40-årsåldern, tre i 30-årsåldern. Alla är kända av polisen sedan tidigare. De två personer som betraktas som ligans ledare har nyligen avtjänat långa fängelsestraff för allvarliga våldsbrott, uppger Morgunblaðið.

Polisen berättade om tillslaget vid en presskonferens i Reykjavík i går eftermiddag.

Häktningen av de två män som misstänks ligga bakom det största narkotikabeslaget i Islands historia, en holländsk man och en isländsk man, har förlängts med ytterligare sex veckor, rapporterar Vísir.is. Holländaren anlände med färja till Seyðisfjörður. När polisen genomsökte bilen hittades drygt 190 kilo narkotika.

Här kan du läsa mer om tillslaget.