söndag 7 juni 2009

Gästblogg: Förlust mot Holland

Island förlorade lördagens VM-kvalmatch mot Holland med 2-1. Som väntat var Holland som är 2:a på Fifas världsranking numret för stort.

Stämningen på Laugardalsvöllur var god inför matchen och många supportrar var på plats. Det vackra vädret och det stjärnspäckade holländska landslaget var några orsaker till att nästan 10 000 människor var på plats. Innan matchen hade jag hoppats på en skräll, men visste att det skulle bli tufft. Redan efter en kvart hade Holland gjort två mål och matchen kändes avgjord. I andra halvleken slappnade Holland av och Kristján Örn Sigurðsson kunde nicka in ett tröstmål för Island. I och med att Holland vann är de klara för VM i Sydafrika.

Island har fortfarande en liten chans att komma tvåa i gruppen men då måste Skottland förlora två av sina tre återstående matcher. På onsdag spelar Island borta mot Makedonien och i den sista matchen (som spelas i september) kommer Norge på besök till Island.

Jag tror att Island får svårt att fixa andraplatsen, utan de får sikta in sig på att komma före Makedonien och kan med lite tur komma förre Norge i tabellen. Hittills har Islands insats varit godkänd, men med lite mera tur i matcherna mot Skottland borde Island kunna ha haft fler poäng.

Resultat och tabelläge i Islands grupp hos SVT.

Tips: för er som vill se Islands matcher brukar RÚV streama hemmamatcherna. Ibland kan Viasat Sport visa någon enstaka match.

Emil Annetorp

Bild från Island-Spanien år 2007. Den gången lyckades Island skrälla i en match som slutade 1-1.

---

Vill du gästblogga? Läs mer här.