tisdag 16 juni 2009

Träskfotboll och tvålfotboll i ÍsafjörðurÍsafjörður har blivit något av Europas huvudstad för träskfotboll. Förra året knep isländska lag segern både i dam- och herrturneringen på hemmaplan. Inför årets Europamästerskap vill arrangörerna utöka tävlingen med ytterligare en gren: Tvålfotboll.

Tvålfotbollen kan sägas vara en renlig variant av träskfotbollen. En plastplan täcks med lite vatten och massor av tvål - sedan är det bara att halka runt och försöka snubbla bollen i rätt mål. Träskfotbollen spelas däremot på fält vid Skutulsfjörður som har vattnats till lervälling.

"Det är en idé vi fick nyligen", säger Jóhann Bæring Gunnarsson, en av arrangörerna, till Bæjarins besta om planerna på att införa ett mästerskap även för tvålfotboll. Han har redan ögonen på en lämplig plastduk som skulle funka som spelunderlag.

Årets EM-turnering i träskfotboll äger rum mellan den 31 juli och den 2 augusti. På kvällarna blir det fester i Ísafjörður och Hnífsdalur.

Ovan kan du kika på tvålfotboll och nedan på träskfotboll från förra årets turnering i Västfjordarna. Sugen på att anmäla dig? Om du har fyllt 18 år är det bara att surfa in hos Mýrarbolti och anmäla ditt lag.Här kan du läsa mer om träskfotboll.