måndag 1 februari 2010

Dagens citat

"Å regeringens vägnar lyckönskar jag er för en välförtjänt bronsmedalj i Europamästerskapet i handboll. Jag vet att jag talar för folket när jag tackar er innerligt för fantastisk underhållning och nobel kamp. Er framgång är välkommen underhållning i en svår tid i nationens historia.
Jag sade på mötet Sóknaráætlun 20/20 för tio dagar sedan att vi som nation skulle ha det isländska handbollslandslaget som vår förebild. I ljuset av framgångarna i EM-turneringen finns det anledning att upprepa den uppmaningen och visa vår tacksamhet geom att ett särskilt stöd till landslaget för deltagandet i VM-turneringen i Sverige nästa år. Regeringen bidrar med tio miljoner kronor till det. Heja Island!"

Jóhanna Sigurðardóttir gratulerar i ett uttalande det isländska handbollslandslaget till EM-bronset som blev klart efter 29-26 mot Polen - landslaget får ett hedersmottagande i Reykjavík vid återkomsten till Island i dag.