
Regeringen har, på uppmaning av Gordon Brown, frusit låneutbetalningar till Island i väntan på en uppgörelse om Icesave som Storbritannien och Nederländerna godkänner. Islands regering har nu gått med på att även betala "reasonable time value of money" utöver räntan. 219 personer deltog i omröstningen.
Nu kan du rösta på vilken isländsk vulkan som du tror erupterar efter Eyjafjallajökull:
Askja: Att en kratersjö skapad av Askja heter Víti, helvete, säger onekligen en del om vulkanens krafter. Utbrottet 1875 spred aska över Sverige och Norge, förgiftade marken, dödade boskap och orsakade svält. Tusentals islänningar emigrerade till Nordamerika till följd av utbrottet. Askja erupterade fem gånger under 1920-talet, och hade sitt senaste utbrott 1961.
Bárðarbunga: En vulkan som har vilat i över hundra år, men under den senaste månaden har jordskalven blivit kraftigare och tätare vilket skulle kunna vara ett tecken på att något är på väg att hända. Kratern är fylld av is eftersom vulkanen finns under Vatnajökullmassivet. Utbrotten skapar i regel glaciärflöden som strömmar mot havet i nordlig riktning.
Eyjafjallajökull: Eyjafjallajökull slumrar i regel i många hundra år mellan utbrotten. Innan vulkanen vaknade till liv i år erupterade den senast mellan 1821 och 1823, och dessförinnan 1612, någon gång under 920-talet samt någon gång under 500-talet. Kan vulkanen vara på väg in i en ny och intensiv fas?
Grímsvötn: Belägen under Vatnajökullmassivet är Grímsvötn en vulkan som kan skapa stora översvämningar. Aktiviteten tycks gå i cykler, och den har erupterat tre gånger under de senaste trettio åren, senast 2004.
Hekla: Hekla är en av Islands mest aktiva vulkaner. Utbrottet 1947 påminner om dagens eruption vid Eyjafjallajökull och hade förmodligen stoppat flygtrafiken på samma sätt. Då omkom också Steinþór Sigurðsson, en av Islands vid den tiden mest kända naturvetare, sedan han träffats av ett lavablock när han fotograferade vulkanutbrottet. Hekla erupterade senast år 2000.
Katla: Islands kanske mest fruktade vulkan har - med undantag för ett förmodat mindre utbrott 1955 - inte erupterat sedan 1918. Många tror att det finns ett samband mellan Eyjafjallajökull och Katla, och att Eyjafjallajökull kan påverka Katla. Men hittills har ingen ökad aktivitet registrerats vid Katla.
Krafla: Vid Krafla ryker det fortfarande ur den lavatäckta marken trots att det nu är 26 år sedan senaste utbrottet. Men perioden mellan 1975 och 1984 var mycket intensiv med hela nio eruptioner.
Någon annan: Island har omkring 130 vulkaner. Vulkaner går förstås inte att förutsäga. Utbrott kan inträffa under havsytan som skapar nytt land, och vulkaner som slumrat i flera hundra år kan vakna till liv.
Här kan du läsa mer om Icesave-tvisten.