tisdag 7 september 2010

Serrano öppnar restaurang i Liljeholmen

Den isländska snabbmatskedjan Serrano öppnar en ny restaurang i Stockholm. I oktober invigs restaurangen i Liljeholmens köpcentrum.

Serranos första etablering i Sverige var i Vällingby. Sedan dess har kedjan öppnat restauranger i Sundbyberg och på Kungsbron.

Serrano har sex restauranger på Island. Sverige är den första utländska etableringen. Serranos vd Einar Örn Einarsson säger i ett pressmeddelande att kedjan siktar på att öppna ett tiotal nya restauranger under de närmaste åren:
"Vi tycker Liljeholmen är ett intressant och spännande läge för Serrano. ... Detta är vår första etablering i ett köpcentrum här i Sverige, men sannolikt inte den sista. Vi har fått väldigt mycket lovord för vår senaste etablering på Kungsbron så vi har höga förväntningar på att även denna etablering skall göra succé. Det finns få alternativ för den som vill äta hälsosam snabbmat så vi tror att de som bor och arbetar i närheten kommer att välkomna Serrano med öppna armar."

Konceptet för Serrano i Sverige är samma som i hemlandet. På menyn finns mexikansk snabbmat som ska vara så hälsosam, fettsnål och fräsch som möjligt. Ägarna Einar Örn Einarsson och Emil Helgi Lárusson fick idén till Serrano sedan de rest och vistats i Syd- och Centralamerika. Den första restaurangen öppnades i Reykjavík 2002.

Här kan du läsa mer om Serrano.