fredag 22 oktober 2010

Jón Gnarr akut sjuk i Stockholm

Jón Gnarr vårdades i natt akut på sjukhus i Stockholm. Anledningen var en infekterad tatuering. Reykjavíks borgmästare var på besök i landet för att medverka vid utnämningen av Europas grönaste stad.

Inte nog med att Reykjavík förlorade kampen om att utses till European Green Capital. Borgmästaren Jón Gnarr blev dessutom så sjuk att han tvingades att uppsöka sjukhusvård. Den tatuering på vänster underarm föreställande Reykjavíks kommunvapen som Jón Gnarr gjorde för ett tag sedan hade blivit infekterad.

Jón Gnarr tvingades i går kväll söka läkarvård för klåda och svullnad. Han fick penicilin intravenöst mot infektionen.

Smärtan hade då ökat betydligt under dagen. Tidigt i går morse skrev Jón Gnarr på Dagbók borgarstjóra:
"Sitter på en konferens i Stockholm med klåda i tatueringen. Begåvat folk talar om miljöfrågor. Kanske blir Reykjavík European Green Capital. Resultatet avslöjas i kväll. Spännande!"
Jón Gnarr, som tidigare har bott i Sverige, flög hem till Reykjavík med Icelandair från Arlanda under eftermiddagen. Han ska då enligt ögonvittnen ha skrattat och sagt att han aldrig mer tänker besöka Stockholm. Borgmästaren tycktes inte må sämre än att han kunde resa utan assistans. Jón Gnarr reser liksom alla andra kommunanställda i ekonomiklass.

Bästa partiet vill att Reykjavík går ihop med Kópavogur, och förespråkar också flera andra kommunsammanslagningar i huvudstadsområdet för att kunna spara på den kommunala administrationen. Jón Gnarr har tidigare apropå tatueringen av Reykjavíks kommunvapen att det finns plats på andra armen för Kópavogur. Det är inte känt om gårdagens händelser i Stockholm har fått honom att ändra åsikt.

Spanska Vitoria-Gasteiz utsågs till Europas gröna stad år 2012 och franska Nantes året därpå. Reykjavík var en av sex finalister med användningen av geotermisk energi som främsta argument.

Här kan du läsa mer om Jón Gnarr.