söndag 14 november 2010

Spåkvinnan: Carl XVI Gustaf och Silvia går skilda vägar

I somras spådde Sigríður Klingenberg kung Carl XVI Gustaf vid två tillfällen. Hon bjöds dessutom in till en sen festnatt på Austur i Reykjavík. Nu förutspår Sigríður Klingenberg att kungen går emot en ny och spännande tid i sitt liv - men det blir utan Silvia.

Boken Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken skriven av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer har inte bara skapat uppmärksamhet i Sverige. Även på Island har många snappat upp att Carl XVI Gustaf sägs ha haft en relation med Camilla Henemark och dessutom påstås ha ett gott öga till unga kvinnor som festsällskap.

Uppståndelsen är förstås ett skäl att även gräva djupt i de isländska arkiven. DV minns till exempel ett besök på Island 1989. Kungen tog privatplanet till Egilsstaðir i Austurland, stack ut på renjakt och avslutade en av kvällarna med tre unga isländska bordsdamer vid en middag på Skriðuklaustur. Efter trerättersmiddagen övernattade sällskapet på platsen.

Sigríður Klingenberg säger sig ha fått fin kontakt med kungen under hans semesterresa till Island i somras. Hon ska ha spått honom vid två tillfällen och dessutom bjudits in till en festkväll på stekhuset Austur i Reykjavík. Men hon berättar i Fréttablaðið att Carl XVI Gustaf uppförde sig exemplariskt under den sena kvällen på Austur och beskriver honom som artig och humoristisk:
"Carl Gustaf var ett partylejon och han satt med ett leende på läpparna och samma champagneglas hela tiden. Det var fullt av kvinnor där men han gav dem inte någon speciell blick. Som mest kysste han några på handen som en riktig gentleman."
Sigríður Klingenberg anser visserligen att innehållet i skandalboken bör tas med en nypa salt. Ändå tar hon den som en bekräftelse på att hennes spådom var riktig - kungen har gått in i en ny fas av sitt liv, och en framtid utan drottning Silvia väntar:
"Den här stormen runt boken är ett nytt och gott kapitel i kungens liv. För mig är det ingen överraskning om Carl Gustaf är lös och ledig inom kort. ... Drottning Silvia är en fantastisk kvinna men de är helt enkelt för olika för att kunna vara ihop. Det är min åsikt och jag tror att de båda har kommit till en bestämd vändpunkt i sina liv."
Sigríður Klingenberg är aktuell med självhjälpsboken Orð eru álög - leiðarvísir að lífsgleði, som handlar om hur nya tankemönster kan förändra livet.

Här kan du läsa mer om Sigríður Klingenbergs möte med kung Carl XVI Gustaf.