måndag 22 november 2010

Valskådning från Reykjavík varje dag året runt

För två år sedan började Elding erbjuda valskådning på helgerna även under vintern. Nu är efterfrågan så stor att turerna blir dagliga också under midvintern - om vädret tillåter.

Över 100 000 resenärer åker varje år på valskådning. Drygt hälften av besökarna ger sig ut på havet från hamnen i Reykjavík.

För två år sedan började Elding segla även under vintern. Nu utökar företaget turerna, och erbjuder valskådning varje dag också under vintern om inte vädret sätter stopp för seglingen.

Eva María Þórarinsdóttir, Eldings marknadschef, säger till Morgunblaðið att företaget vill utnyttja det intresse som finns:
"Det är stor efterfrågan på den här tjänsten hos de turister som kommer till landet. Även om de är färre under den kallaste årstiden så blir de fler. Vi ser möjligheter i det här och vill utnyttja dem."
Väderförhållandena under midvintern kan dock vara besvärliga, vilket gör att något fler turer kan ställas in på grund av dåligt väder. Kylan ska dock enligt Elding inte vara något problem - det finns overaller att låna och det går att sörpla hett kaffe och varm choklad i kafeterian för att få upp temperaturen ute på havet.

Mellan oktober och mars seglar Elding en gång om dagen. Under högsäsong gör företaget fem dagliga turer från Reykjavík.

Här kan du läsa mer om valskådning.