söndag 26 december 2010

12 Tónar flyttar in i konserthuset Harpa

Skivbutiken 12 Tónar flyttar in i Reykjavíks nya konserthus. Harpa slår upp portarna i maj - och målet är att då bli landets bästa musikbutik.

Bygget av konsert- och kongresshuset Harpa har försenats på grund av finanskrisen. Men i maj öppnas dörrarna, och intresset är stort. Den stora konsertsalen är fullbokad nästan hela 2011.

Entréplanet ska fyllas av butiker och restauranger. En av de affärer som flyttar in är 12 Tónar. Skivbutiken ska finnas på plats vid premiären i maj.

Lárus Jóhannesson, styrelseordförande för 12 Tónar, säger i ett pressmeddelande att invigningen av Harpa är en viktig händelse för musiklivet:
"Vi har länge väntat på den här dagen i Islands musikliv då ett nytt konserthus byggs i Reykjavík. ... Vi är nöjda och stolta att få ta del i det."
12 Tónar har sedan 1998 en butik på Skólavörðustígur i centrala Reykjavík. Skivbolaget 12 Tónar har bland annat gett ut musik med Jóhann Jóhannson, Ólöf Arnalds, Slowblow, Mugison och Rökkurró.

Kommunens kostnad för att färdigställa tomten vid Harpa och skapa gångvägar samt ansluta den till det befintliga vägnätet uppgår till 286 miljoner isländska kronor, skriver Morgunblaðið.

Här kan du läsa mer om Harpa.