torsdag 13 januari 2011

Fallosmuseet i Húsavík får första mänskliga penisen

Sigurður Hjartarsons önskan har infriats. En av de fyra personer som har lovat att donera sin penis till fallosmuseet i Húsavík har avlidit - och infriat sitt löfte. För första gången kommer nu ett mänskligt könsorgan att ställas ut på Hið íslenzka reðasafn.

På penismuseet finns 209 penisar av 46 olika arter. Sigurður Hjartarson har nästan lyckats samla på sig en penis tillhörande varje på Island levande däggdjur. Men ett mänskligt exemplar har saknats.

Den 5 januari i år avled Páll Arason. Han var 95 år gammal och bosatt utanför Akureyri. Han var en av fyra personer som lovat att donera sitt könsorgan till museet efter sin död. Och enligt Viðskiptablaðið ska löftet, som han avgav skriftligt den 17 maj 1996, redan ha infriats. Páll Arasons penis ska nu vara i Sigurður Hjartarsons ägo. Om det är läkaren Pétur Pétursson, som enligt donationsbrevet skulle utföra ingreppet, som har hjälpt till är inte känt.

Sigurður Hjartarson vill dock för Vísir varken bekräfta eller förneka om han nu kan lägga ett mänskligt könsorgan till samlingen:
"Jag säger inget förrän Páll är begravd."
Han tror också att en människopenis förmodligen skulle öka tillströmningen av besökare till museet i Húsavík.

Helt människopenisbefriat har dock inte Hið íslenzka reðasafn varit. Sigurður Hjartarson har sedan tidigare samlat på sig testiklar och förhud från andra donatorer. Han säger till Vísir att den långa väntan nu kan vara över:
"Jag har väntat länge på ett komplett exemplar. Det är det enda jag saknar."
Tack vare Páll Arasons gåva ska nu däggdjurssamlingen vara komplett. Övriga presumtiva penisdonatorer är brittiska, tyska och amerikanska medborgare. Men nu går det alltså inte att ifrågasätta att Sigurður Hjartarson har lyckats samla ihop en penis från samtliga just på Island levande däggdjur.

Páll Arasons dödsannons publicerades i Fréttablaðið den 11 januari.

Här kan du läsa mer om penismuseet.