fredag 28 januari 2011

Minister stoppar ECA:s privata stridsflygplan

Det blir ingen privatutbildning av stridspiloter i Keflavík. Inrikesminister Ögmundur Jónasson anser att hemlighetsmakeriet och osäkerheten kring det nederländska företaget ECA är för stort.

ECA:s mål var att köpa 15 begagnade vitryska stridsflygplan. Dessa skulle sedan avväpnas och med den gamla Nato-basen i Keflavík som nav hyras ut för träning av stridspiloter. Flygplanen skulle dock registreras i något annat land.

Bolaget har hävdat att verksamheten skulle skapa mellan 150 och 200 nya jobb på Suðurnes, den region som har den högsta arbetslösheten på Island.

Men frågetecknen har varit många och svaren få. ECA:s grundare sägs vara belagd med näringsförbud i Frankrike. Uppgifterna om företaget faktiskt ska få köpa några vitryska plan är motstridiga. Och ledningen vill inte berätta vilka som står bakom bolaget varken för media eller den isländska regeringen. Bland annat Vísir har utan framgång försökt få svar på grundläggande frågor om verksamheten.

Kommunstyrelsen i Reykjanesbær har uppmanat inrikesminister Ögmundur Jónasson att ge ECA tillstånd för verksamheten. Men han säger nu till Eyjan att ECA inte kommer att välkomnas till Island:
"Vi talar om ett företag som andra nationer inte vill ha något med att göra, och jag vill inte offra våra intressen med ett tillstånd till det här företaget. Det är enligt min mening tal om militär verksamhet och ovisst om hur många jobb det här faktiskt hade skapat. Det hade varit oansvarigt att bevilja ett sådant tillstånd."
Ögmundur Jónasson tänker alltså inte tillåta ECA:s verksamhet. Myndigheten Flugmálastjórn Íslands har också varit skeptisk till projektet. Det har också påverkat Ögmundur Jónassons beslut:
"Min åsikt är att vi skulle offra större intressen till förmån för mindre genom att ge det här företaget tillstånd. För min del är den här frågan avslutad."
Ögmundur Jónasson har aldrig gjort någon hemlighet av att han varit betydligt mer negativt inställd till ECA än företrädaren Kristján L. Möller. Ett av hans sista beslut var nämligen att bevilja ECA ett tillstånd - men för vad blev en stridsfråga. Flugmálastjórn Íslands ansåg sig ha fått besked om att förbereda för en registrering av ECA:s flygplan, medan regeringen hävdade att det enbart rörde sig om klartecken för en granskning.

Flygplanen som ECA avsåg att köpa var av modell Sukhoi SU-30. Men Flugmálastjórn Íslands har enligt ett pressmeddelande aldrig fått någon formell ansökan från företaget om tillstånd.

Här kan du läsa mer om ECA:s planer.