tisdag 8 mars 2011

Isländska Eurovisionstjärnor gör konsert i Stockholm

Eurovisionstjärnorna Jóhanna Guðrún Jónsdóttir och Friðrik Ómar Hjörleifsson ska marknadsföra Island i Sverige. Det sker genom en konsert på Göta Lejon i Stockholm den 30 mars.

Sverige har gett de senaste årens isländska Eurovisionbidrag ett varmt mottagande. Jóhanna "Yohanna" Guðrún Jónsdóttirs "Is It True?" var en av 2009 års mest spelade låtar, och Eurobanðið, som bestod av Regína Ósk Óskarsdóttir och Friðrik Ómar Hjörleifsson, tävlade året innan med "This Is My Life" som alltjämt är en stapelvara på Friskis & Svettis träningspass.

Nu fortsätter den isländska schlagerflirten med den svenska publiken. Jóhanna Guðrún Jónsdóttir och Friðrik Ómar Hjörleifsson gör den 30 mars en gemensam konsert på Göta Lejon i Stockholm. Karl Olgeirsson leder kvällens tiomannaband.

Konserten arrangeras av Islands ambassad i Stockholm samt turistbranschen. Målet är att öka intresset för Island som resmål. Biljetterna släpps senare i veckan på Ticnet.

Lokalen tar 1 120 besökare. Friðrik Ómar Hjörleifsson säger till Fréttablaðið att han hoppas att det blir många islänningar i publiken:
"Här finns en väldigt stor grupp av islänningar och jag hoppas naturligtvis att få se de flesta islänningarna på konserten. Men det är också marknadsföring av mig och Jóhanna Guðrún och vi förväntar oss även att folk från musikbranschen här."
Jóhanna Guðrún Jónsdóttir beslutade sig nyligen för att flytta till Sverige för att satsa på artistkarriären. Läs mer om det här.

Foto: RÚV