måndag 11 juli 2011

Brobygge vid Múlakvísl klart inom tre veckor

Bygget av en ny bro över Múlakvísl började i går morse. Vegagerðins mål är att den ska stå klar före månadsskiftet. Resenärer i området är hänvisade till fjällvägen F208 eller att vända vid Vík í Mýrdal. Slitaget på F208 under helgen har redan gjort den mer svårframkomlig.

Vattenståndet ökade i lördags morse inom loppet av ett par timmar med fem meter. Översvämningarna spolade bort den 128 meter långa bron över Múlakvísl genom att lyfta den från sina fästen. Ringvägen kommer att vara avstängd i två till tre veckor i väntan på en provisorisk bro över floden.

Den provisoriska bron blir omkring 100 meter lång och kommer att byggas strax norr om den bortspolade bron. Tre av sex pelare som den gamla bron vilade på förstördes, och det går därför inte att snabbt bygga upp den på nytt.

Nu på morgonen börjar material, trä och stål, att transporteras till brofästet från Vegagerðin i Selfoss. Bron kommer att konstrueras av material från broar som rivits. Bropelarna blir av trä och stål medan körbanan byggs av trä.

Målet är att bron ska vara klar före månadsskiftet. Och det är, enligt ett pressmeddelande från inrikesdepartementet, en ganska optimistisk prognos. Sommarledig personal kallas in för att arbeta med bygget.

Samtök ferðaþjónustunnar, turistbranschens intresseorganisation, kallar läget i ett uttalande för "ett nödtillstånd" och "tror inte att myndigheterna menar allvar" med att det tar flera veckor att bygga en ersättningsbro. Att F208 ska förbättras är visserligen positivt, men översvämningarna riskerar att förstöra semesterplanerna för tusentals turister som inte kan ta sig fram på fjällvägen.

Organisationens ordförande Árni Gunnarsson kräver att inrikesminister Ögmundur Jónasson ser till så att det "arbetas dygnet runt på att öppna den här vägen". Att resa runt Island längs med ringvägen är, argumenterar Samtök ferðaþjónustunnar, en av turistnäringens stora attraktioner. Om inte en ersättningsväg som är framkomlig för alla snart finns på plats riskerar stoppet att bli ett hårt slag mot branschen.

F208 är en allt annat än idealisk ersättningsväg. Mindre personbilar har inga möjligheter att ta sig fram på grund av de floder som korsar vägen och trycket på fjällvägen kommer att göra körningen långsam. Räddningsarbetare fick under gårdagen hjälpa flera personbilar som kört fast. Vägen kommer trots planerade förbättringar inte att bli framkomlig för annat än fyrhjulsdrivna fordon med hög markfrigång. Vanliga personbilar utrustade med fyrhjulsdrift kan inte använda F208.

Vegagerðin uppmanar trafikanter att köra försiktigt på F208. Vägen är smal och krokig med dålig sikt. Ett annat alternativ är F210, men den är bara framkomlig med större jeepar. På F208 kan även mindre jeepar ta sig fram eftersom vattenståndet i floderna är lågt. Vägen har dock försämrats av de senaste dagarnas ökande trafik med allt större gropar.

Frågan är vad som skulle kunna bli ett alternativ till att invänta en ny bro. Innan ringvägen invigdes med bron över Skeiðará 1974 fick resenärer ta den långa omvägen runt ön. Men ibland färjades bilarna över floden. De fick köra fram till strandkanten, drogs upp på en stor pall och skjutsades över Skeiðará. Det gick förstås inte fort och skulle i dag utgöra en rejäl propp i trafiken, men åtminstone göra det möjligt även för resenärer i personbilar att slippa vända vid Vík í Mýrdal.

Att tillfälligt skeppa bilarna över floden är också en åtgärd som kommunstyrelserna i Mýrdalshreppur och Skaftárhreppur föreslår. I ett gemensamt uttalande hoppas de att idén kan förverkligas redan inom loppet av några dagar. Utöver turismen som betyder viktiga intäkter för många företag är ringvägen också en livsnerv för invånarna. Dessutom, skriver kommunledningarna, är det en säkerhetsrisk att vara hänvisad till F208 eftersom ambulanser inte kan ta sig fram på vägen. Därför bör en helikopter stationeras i området så länge ringvägen är avstängd.

Åtminstone en förare tog dock saken i egna händer och körde i går eftermiddag över Múlakvísl. Vattenståndet hade sjunkit tillräckligt för att det skulle vara möjligt - men då krävs en riktig monsterjeep. Den som fastnar i floden kan inte räkna med att försäkringen gäller.

Resenärer kommer från och med i dag att transporteras över floden i en gammal tysk armébuss. Däremot finns det ännu inget sätt att få bilen med sig till andra sidan. Lokalbefolkningens förhoppning är att det ska kunna lösas genom någon form av lastbilstransport som färjar personbilar över Múlakvísl. Så skedde när bron var avstängd år 1990.

Det var under söndagen lugnt vid Katla. Spänningarna har gått tillbaka till normala nivåer medan enstaka mindre jordskalv alltjämt äger rum i närheten av Katlas krater. Översvämningarna bedöms enligt Almannavarnir vara över. Förbudet mot att röra sig på sydvästra Mýrdalsjökull har hävts. Resten av glaciären är alltjämt avstängd.

Här kan du läsa mer om Katla och avstängningen av ringvägen.