onsdag 27 juli 2011

Landeyjahöfn kan stängas hela vintern

Hamnen för färjetrafiken till Västmannaöarna kan bommas igen hela vintern. Vågorna riskerar att på nytt göra den obrukbar. Därför diskuteras nu en återgång till trafik från Þorlákshöfn under de vädermässigt mest besvärliga månaderna.

Landeyjahöfn har kortat restiden och ökat turtätheten för resenärer till och från Västmannaöarna. Men hamnen, som har kostat omkring fyra miljarder isländska kronor, har drabbats av stora problem. Mellan den 14 januari och den 4 maj i år angjorde inte Herjólfur den nya hamnen en enda gång.

Anledningarna till att hamnen ofta är oanvändbar är flera. Dels är Landeyjahöfn byggd för ett fartyg med lägre djupgående än det som nu används. Men att ersätta Herjólfur är inte aktuellt eftersom det är för dyrt. Dels fortsätter sediment och vulkanaska från Eyjafjallajökull att täppa till inloppet och kräva nya och kostsamma utdikningar. Och dels gick vågorna ovanligt högt under delar av vintern vilket omöjliggjorde insegling i hamnen.

För resenärerna har problemen inte bara resulterat i inställda turer och längre restider än förväntat. Beskeden om vilken hamn Herjólfur ska segla från och till kommer ofta tätt inpå.

Utsikterna för vinterns trafik ser inte mer lovande ut. Inrikesminister Ögmundur Jónasson säger till Fréttablaðið att en stängning har diskuterats, men att inga beslut är fattade.

Mest sugna på att dirigera om trafiken uppges rederiet Eimskip vara. Herjólfur skulle då gå från Landeyjahöfn till Hemön till december eller en bit in i januari, men därefter trafikera Þorlákshöfn tills vädret blir bättre och våghöjden mindre en bit in på vårkanten.

Elliði Vignisson, borgmästare på Västmannaöarna, säger till Fréttablaðið att det ser ut som att Landeyjahöfn inte kan tjäna färjetrafiken mer än delar av året:
"Det står dock klart att Landeyjahöfn måste tjäna samhället på Västmannaöarna tolv månader om året."
Elliði Vignisson har tidigare ställt sig bakom krav på att Landeyjahöfn öppnas även för andra fartyg, och inte enbart Herjólfur. Det skulle enligt hans uppfattning underlätta för transporter till och från öarna och bespara turistnäringen den osäkerhet som följt med flytten till Landeyjahöfn. Om öborna får möjlighet att utnyttja Landeyjahöfn minskar konsekvenserna av en stängning.

Hittills har såväl Ögmundur Jónasson som myndigheterna avvisat förslaget. Anledningen är att det inte finns några båtar som lever upp till de säkerhetskrav som finns för att trafikera sträckan.

Elliði Vignisson träffade nyligen Rysslands ambassadör på Island, Andrej V. Tsyganov, för att diskutera färjetrafiken. Hans förhoppning är enligt Eyjafréttir att ambassadören genom sina kontakter ska kunna hitta en färja som är mer lämplig för Landeyjahöfn än Herjólfur.

Här kan du läsa mer om problemen med Landeyjahöfn.