torsdag 7 juli 2011

Norsk skyr till Sverige - här är smakerna

Skyr har blivit en succé för Q-Meieriene i Norge. Och nu väntar en lansering i Sverige av den isländska mejeriprodukten. Skyr kommer sannolikt att finnas i svenska butiker efter årsskiftet.

Islandsbloggen kunde nyligen avslöja att Sverige snart inte längre är det enda skyrfria landet i Norden. Långtgående planer finns på en lansering på den svenska marknaden.

Men det blir inte genom import av skyr från isländska MS, utan i stället, uppger källor för Islandsbloggen, Q-Meierienes skyr som kommer att säljas i svenska butiker. Mejeriet ägs av livsmedelsjätten Kavli, som alltså står bakom satsningen även i Sverige.

Q-Meierienes skyr kom ut på den norska marknaden hösten 2009. Redan efter några veckor hade försäljningen nått den budgeterade nivån för år 2012.

I början fanns tre smaker, skogsbär och vanilj, jordgubbar och granatäpple samt hallon och granatäpple. Sortimentet har därefter utökats med blåbär och vanilj. Dessutom finns naturell skyr i större förpackning samt en hälsovariant med mango, jordgubb och vanilj. De tre senare innehåller inget sötningsmedel.

Något beslut om vilka smaker som först kommer att testas på den svenska marknaden är ännu inte taget, erfar Islandsbloggen. Men det är klart att det blir några av de varianter som redan säljs i Norge.

Reklambyrån Saatchi & Saatchi i Stockholm har fått uppdraget att förbereda lanseringen. Kampanjen kommer enligt uppgiftslämnare att sikta in sig på människor med en aktiv och hälsosam livsstil.

Uppgifterna om en nära förestående lansering av skyr i Sverige är än så länge obekräftade. De härrör dock från flera oberoende källor.

Här kan du läsa mer om planerna för lanseringen av skyr i Sverige.