onsdag 14 september 2011

Dagens citat

"Utanför bageriet träffade jag en rolig och progressiv kommunfullmäktigeledamot och en brittisk man i hans sällskap. Vi utbytte solskenshälsningar och min pojke fortsatte att be om en klenät. Vad skulle jag tycka om Bästa partiet kom in i alltinget? Ja tack, alla till tinget, alla som vill, kul, kul och jag håller med alla bästasta partier i världen, det är nödvändigt att skaka om systemet, ja, du får en klenät och mamma kommer nu. Så ringer telefonen. Sent i går kväll. Jag har blivit solbränd.
'Är det riktigt det här?' undrar en allvarlig röst. 'Det här du säger i The Guardian.'
'Va? Vad pratar du om? säger jag och skrattar. Det måste vara en intervju med någon annan Lilja än mig. Jag har inte talat med en endaste människa och än mindre någon journalist.'
'Kolla på nätet.'
Och jag kollar. Wow! Jag läser att jag inte ser något annat endaste hopp för Island utom Bästa partiet.'"

Guðfríður Lilja Grétarsdóttir, alltingsledamot för Gröna vänstern, i ett blogginlägg om hur det gick till när hon blev intervjuad av The Guardian i Reykjavík.