onsdag 22 februari 2012

Gästblogg: Egils Malt finns i Stockholm

Foto: Emil Annetorp
Som halvislänning är jag en flitig konsument av isländsk mat - och framför allt isländsk lakrits. Mat och godis går till viss del att få tag på för mig som stockholmare. Men hur är det med isländsk dryck?

Systembolaget har sålt Jólabjór, isländsk julöl de senaste åren. Häromdagen upptäckte jag två andra högtidsdrycker när jag gick längs Folkungagatan i Stockholm: Malt och Appelsín. De säljs på Hållplatsens tidningar & tobak.

De flesta islänningar dricker Malt och Appelsín till jul- och påskmat. Och det är kring högtiderna som Hållplatsen tar in dryckerna, berättar en av de anställda. Men har man tur så går det att få tag på en burk Malt mitt i februari.

Men smakar det så kostar det. Om du handlar Malt i en isländsk matbutik kan du få tre burkar för 30 svenska kronor.

Emil Annetorp
emil.annetorp@gmail.com