söndag 3 juni 2012

Geir H. Haarde på nytt jobb

Geir H. Haarde får nytt jobb hos juristbyrån Opus Lögmenn. Den förre statsministern kommer att agera som rådgivare för internationella affärer och ansvara för företagets utländska kunder. Geir H. Haarde fälldes i april för brott mot grundlagen efter att ha förbisett kravet på att hålla regeringssammanträden om viktiga politiska frågor.

Under den tid som gick från att alltinget bestämde att Geir H. Haarde skulle ställas inför rätta tills att domen nyligen föll har han haft ett kontor hos Opus Lögmenn i centrala Reykjavík. Valet var naturligt. Där arbetar redan bonussonen Borgar Þór Einarsson, som också är en av delägarna. Byrån grundades 2006 och har 22 anställda.

Erlendur Þór Gunnarsson, vd för Opus lögmenn, säger i ett pressmeddelande att Geir H. Haarde blir en värdefull förstärkning för juristbyrån:
"Det är en storvinst för oss att få Geir till Opus Lögmenn. Jag är säker på att hans erfarenhet som stats-, utrikes- och finansminister, hans utbildning och kunskaper, liksom stor erfarenhet av internationella relationer, kommer att göra god nytta för vårt företag och dess kunder."
Här kan du läsa mer om Geir H. Haarde.