fredag 22 juni 2012

USA varnar för nattlivet i Reykjavík

Få allvarliga brott och låg risk för terrordåd. Men nattlivet i Reykjavík kan vara till besvär. Det skriver det amerikanska utrikesdepartementet i sina reserekommendationer gällande Island.

Det amerikanska utrikesdepartementet förser medborgarna med information om resmål över hela världen. Island beskrivs som en stabil demokrati med få faror för en resenär. Sjukvården och räddningstjänsten får gott betyg även om undsättning kan ta tid i glesbygden.

Departementet uppger att risken för terrordåd är låg. Detsamma gäller risken för allvarlig brottslighet. Den brottslighet som främst drabbar turister är stölder av personliga värdesaker. Dessa stölder sker ofta vid bilinbrott.

Vidare nämner departementet också vulkanutbrott och heta källor som en annan risk. Besökare uppmanas att följa anvisningar och instruktioner från guider och myndigheter.

Något mer oväntat är att utrikesdepartementet även höjer ett varningens finger för utelivet i centrala Reykjavík. Sena helgnätter kan det nämligen bli rejält stökigt - och det bör resenärerna ha i åtanke.