tisdag 24 juli 2012

Månadens kaffe: "Om du vill låta dig bli tagen i röven"

"Kaffet har en god fyllighet, frisk men låg syrlighet och en lätt kryddig smak. Om du vill låta dig bli tagen i röven ring då Gummi B." Så presenterades månadens kaffe från Te & kaffi. Den annorlunda innehållsdeklarationen visade sig vara ett internt skämt som råkat hamna på förpackningarna.

Med åtta kaffehus i Reykjavíkområdet och Akureyri och snart trettio år på marknaden är Te & kaffi en av Islands främsta kaffekedjor. Varje månad presenteras en aktuell smak som säljs i butikerna. Men i juli var smakbeskrivningen något ovanlig. Utöver presentationen av kaffets arom fanns också en uppmaning att kontakta en viss Gummi B.

Efter att texten uppmärksammats drogs förpackningarna in och försågs med nya etiketter. Halldór Guðmundsson, vd för Te & kaffi, säger i Morgunblaðið att det rör sig om ett internt skämt som råkat bli offentligt:
"Detta är fruktansvärt. Det är killarna uppe i produktionens egen humor som gick för långt. De har skrivit detta på klisterlapparna vid korrekturläsningen och så glömt att ta av det."
Halldór Guðmundsson dömer ut tilltaget som "total tanklöshet". Förpackningarna fanns ute i butikerna i några dagar innan texten upptäcktes. Han säger sig inte veta vem som låg bakom texten, skriver Morgunblaðið.