lördag 22 september 2012

Amerikansk version av Mýrin får ny regissör

Brian Kirk ska regissera den amerikanska nyinspelningen av Mýrin. Filmprojektet ska nu bli verklighet efter att ha legat på is i flera år. Baltasar Kormákur, som regisserade det isländska originalet, kommer att producera filmen. Det uppger Los Angeles Times.

Det har gått fyra år sedan rättigheterna till en nyinspelning av Mýrin, baserad på en roman av Arnaldur Indriðason som i svensk översättning heter Glasbruket, såldes till USA och Overture Films. Projektet har sedan den första köparen gick i graven valsat runt mellan olika bolag och olika regissörer.

Nu är det meningen att inspelningen ska bli av. Och regissör blir Brian Kirk, främst känd för sitt arbete med Game of Thrones. Baltasar Kormákur, som regisserade det sex år gamla isländska originalet, blir en av filmens producenter.

Grundhistorien är densamma i det amerikanska manuset. Men kommissarien Erlendur Sveinsson blir Martin Ford och i stället för sydvästra Island och sumpiga stadsdelen Norðurmýri i Reykjavík kommer morddramat att utspela sig i Louisianas träsk.

Här kan du läsa mer om Mýrin.

Foto: Norden.org