lördag 8 september 2012

Iceland Express överger Sverige - satsar på USA

Iceland Express slutar flyga mellan Island och Sverige och bantar antalet destinationer. I stället satsar bolaget på nya linjer till Boston, Frankfurt och Oslo. Målet är att kapa åt sig större marknadsandelar på färre resmål. Antalet flygstolar ökar nästa år med 30 procent. Det uppger Iceland Express i ett pressmeddelande.

Efter en sommar präglad av förseningar och kritik mot bristande service bytte Iceland Express förra hösten samarbetspartner från konkursade Astraeus till Holidays Czech Airlines. Sedan dess har punktligheten förbättrats avsevärt och ligger nu stabilt över 90 procent på alla flyg från Keflavík.

Ett av skälen till att bolaget inför detta år tvingades att banta trafiken och ta in nytt aktiekapital var stora förluster under 2011. Iceland Express utmanade då Icelandair på flera nordamerikanska destinationer, men fick aldrig satsningen att gå runt.

Nu satsar Iceland Express åter på USA. Under sommaren blir det dagliga turer mellan Keflavík och Boston. I Europa blir Oslo och Frankfurt nya destinationer. Genom att koncentrera sig på färre rutter - totalt minskar antalet resmål i Europa med sex - ska bolaget undvika att gå i samma fälla som för två år sedan. Då var tidtabellerna så hårt pressade att små förseningar fördes vidare i linjenätet fick stora konsekvenser för andra flygningar.

Varken Stockholm eller Göteborg finns med i sommarens turlista. Iceland Express har då och då utmanat Icelandair i Stockholm, men utan framgång. I år var konkurrensen dessutom osedvanligt tuff när SAS flög mellan Stockholm och Keflavík samtidigt som Icelandair gjorde fler turer än någonsin tidigare. Inget pekar på att det skulle vara lättare att slå sig in på sträckan nästa sommar.

I Göteborg har problemet i stället varit det motsatta - Iceland Express har ofta varit ensamma på sträckan men passagerarunderlaget har sviktat. Icelandair flög dock från Göteborg i somras och fortsätter med trafiken även nästa år. Det innebär att konkurrensen även här blir tuff för uppstickaren Iceland Express.

Utöver Boston, Frankfurt och Oslo flyger Iceland Express nästa sommar till Köpenhamn, London, Paris, Berlin, Alicante och Warszawa. Antalet flygstolar ökar från 370 000 i år till 480 000 nästa år.

I juni i år började nykomlingen Wow Air flyga från Keflavík till tretton europeiska destinationer. Under vintern bantas trafiken till att enbart omfatta Berlin, London och Alicante. Det har ryktats om att det varit synnerligen glest i stolarna på många turer under sommaren.

Skúli Mogensen går genom det egna bolaget Títan fjárfestingafélag in med ytterligare 500 miljoner isländska kronor i Wow Air samtidigt som han enligt ett pressmeddelande övertar vd-posten från Baldur Baldursson. Ny i styrelsen är Hörður Bender, vd och delägare i Folkia, som ersätter Matthías Imsland.

Här kan du läsa mer om Iceland Express.