Ny eller gammal isländsk krona, amerikansk eller kanadensisk dollar, euro eller någon skandinavisk krona. Förslagen är många när Island försöker hitta den valuta som tjänar landet bäst i framtiden. Elliði Vignisson, kommunchef på Västmannaöarna, har funnit det riktiga valet för öborna: lunnepundet.
I veckan presenterade Seðlabanki Íslands en 622-sidig rapport om valutafrågan. Centralbanken ansåg att de två bästa alternativen var den egna kronan eller euron. Banken menade att bägge valutorna hade fördelar och att det därför inte gick att säga att den ena var mer lämplig än den andra.
Ändå var det som väntat just många sådana tolkningar som gjordes. EU-vännen och utrikesministern Össur Skarphéðinsson sade att rapporten fastslog att euron vore det bästa valet för Island. EU-motståndaren och näringsgrensministern Steingrímur J. Sigfússon menade i stället att rapporten visade att Islands valuta för många år framåt kommer att vara den egna kronan, och att regeringens fokus därför bör ligga på att backa upp den på bästa sätt.
Västmannaöarnas kommunchef Elliði Vignisson gjorde en annan tolkning av valutafrågan. På Facebook skrev han att vattnet inte blev varmare för att temperaturmätaren byttes ut. Och så passade han på att på skoj lansera en valuta skräddarsydd för ögruppen: lunnepundet.
BBC berättar om hur privatpersoner och företag i Bristol tagit initiativ till en egen valuta. Syftet med Bristolpundet är att pengarna ska stanna kvar på orten och därmed gynna småföretag i stället för multinationella jättar. Den som skaffar sig Bristolpund kan nämligen bara nyttja dem i Bristol.
Västmannaöarna är platsen för världens största koloni av lunnefågel. Även om beståndet under de sex senaste åren minskat dramatiskt är klipporna och sluttningarna under sommarmånaderna packade av fåglar. Lunnefågeln återkommer också ständigt i stadsbilden - på vägvisare, reklam och väggmålningar.
När öborna har varit som mest missnöjda med regeringen i Reykjavík - senast för några år sedan när planerna på att bygga en tunnel mellan Hemön och fastlandet skrotades sedan projektet ansågs för kostsamt och riskabelt på grund av de många jordskalven i området - har frågan om självständighet förts fram med varierande allvar.
Med dryga 4 000 invånare utspridda över Hemöns 13,4 kvadratkilometer samt ytterligare en handfull obebodda (dock ej av lunnefåglar) vulkaniska öar, kobbar och skär skulle Västmannaöarna bli en miniatyrnation i jämförelse med allt utom Vatikanstaten.
Men de ekonomiska förutsättningarna vore inte så tokiga. Fisket är den i särklass viktigaste näringsgrenen - trots att bara drygt var hundrade islänning bor på Hemön landas drygt var tionde torsk på ögruppen.
Den egna valutan skulle alltså kunna heta lundapundið, lunnepundet. På varje lunnepund går det 100 pysjur, lunnefågelungar. Hundralappen går under namnet kippa, knippe.
Elliði Vignisson skissar också på ett finansiellt system inspirerat av ögruppens maskot. En bankbok kan exempelvis kallas kofi, (jakt)stuga.
Här kan du läsa mer om valutafrågan och här mer om Västmannaöarna och diskussionen om självständighet.