onsdag 31 oktober 2012

Ilsket kaffe gör succé i Akureyri

Betala extra för riktigt butter service och halva kaffekoppen spilld på disken? På Kaffi Költ i Akureyri har angry coffee fått en given plats på menyn. Trots att koppen är 50 isländska kronor dyrare är den populär - många tycks uppskatta en kaffekask som inte serveras med ett leende.

Den ilskna kaffekoppen dök upp på Kaffi Költs meny i våras. Sedan dess har den fått mycket uppmärksamhet bland gästerna, men det är inte alla som vågar beställa den. Det är lätt hänt att det stänker över kläderna när Magnús Þór Eggertsson surnar till för att servera.

Angry coffee är en vanlig kopp svart kaffe. När den ska serveras ser Magnús Þór Eggertsson till så att halva koppen skvätts ut över disken. För detta besvär får kunden betala 50 kronor extra - med det ilskna kaffet följer nämligen en del städning för personalen. Han berättar för RÚV att serveringsmetoden bara är ett resultat av hans personliga humor:
"Det har stänkt över kläder. Det är svårt att stänka här rakt över bordet, så det har runnit över bordet. ... Det är bara kul för mig att få folk till att skratta."