måndag 1 oktober 2012

Isländska män har största penisarna i Europa

16,5 centimeter. Så lång är den genomsnittliga isländska mannens penis i erigerat tillstånd. Det innebär att islänningarna har de största manliga könsorganen i Europa. I världen är det dock kongoleserna som toppar listan genom att höja ribban till 18 centimeter. De minsta penisarna har männen i Syd- och Nordkorea. Det visar en studie utförd vid University of Ulster och publicerad i den vetenskapliga tidskriften Personality and Individual Differences.

Undersökningen har utförts av Richard Lynn, professor emeritus i psykologi vid det brittiska universitetet. Den har dock fått viss kritik. Han har nämligen inte själv rest runt med måttband till de 113 länder som ingår i studien, utan har samlat in uppgifter från olika databaser. Detta skulle kunna innebära att de erigerade penisarna inte har mätts på exakt samma sätt - och att resultaten i så fall kan vara högst osäkra.

Studien, som bär namnet Rushton’s r–K life history theory of race differences in penis length and circumference examined in 113 populations, ska alltså möjligen tas med en nypa salt.

Richard Lynns slutsats är att de största penisarna i världen återfinns i Kongo-Brazzaville. Där mäter det genomsnittliga manliga könsorganet 18 centimeter. Därefter följer i tur och storleksordning Ecuador, Ghana och Colombia.

Femma i världen och längst i Europa är islänningarna. Med 16,5 centimeter är den isländska medelvärdespenisen 1,5 centimeter längre än genomsnittssvennens banan, vilket för övrigt gör svenskarna trea i Europa. Tvåa är italienarna med 15,7 centimeter.

De minsta penisarna i världen återfinns i Nord- och Sydkorea. På den koreanska halvön mäter medelpenisen 9,7 centimeter.

Kongoleserna bidrar även till att föra de afrikanska männen upp i topp på listan över penislängd för olika kontinenter. Den afrikanska genomsnittspenisen är 16 centimeter mot den europeiska mannens 14,5 centimeter. Minst trängsel i kalsongerna har män från nordöstra Asien. Där mäter medelpenisen 10,7 centimeter i erigerat tillstånd.

Hur Richard Lynn samlat in de isländska resultaten förtäljer inte historien. Kanske genom att kontrollmäta handbollslandslagets silverpenisar från 2008 års olympiska spel som finns att beskåda på fallosmuseet i Reykjavík? Eller genom att låta Páll Arasons könsorgan, som också finns på museet, statuera exempel?