lördag 3 november 2012

Isländsk bilist åt havregrynsgröt vid ratten

Efter att polisen i Reykjavík stoppat en bilist som var helt koncentrerad på att läsa den tidning han hade i knät passade myndigheten på att efterlysa fler underliga beteenden i trafiken. Nu har polisen på egen hand upptäckt två sådana bilister. Den ena åt havregrynsgröt vid ratten. Den andra hade lyckats med konststycket att ta på sig sin islandströja under färden.

Polisen i Reykjavík berättar om två underliga händelser som nyligen inträffat på stadens gator. I korsningen mellan Miklabraut och Kringlumýrarbraut upptäcktes morgonen den 18 oktober syn på något ovanligt. Föraren av en personbil åt havregrynsgröt vid ratten. I baksätet satt ett barn som liksom föraren använde bilbälte.

Föraren åt sin frukost med sked ur en skål, och slevade i sig gröten både när bilen stod still vid rödljus och under färd. Bilisten kunde aldrig stoppas, men polisen skriver i ett pressmeddelande att gröt och bilkörning är en dålig kombination:
"Det är självklart inget lagbrott att äta havregrynsgröt eftersom den är både hälsosam och god, men det är bättre att göra det hemma i köket eller i fikarummet på jobbet."
Dagen därpå stoppades en bilist som inte använde bilbälte. När mannen fick chansen att förklara sig sade han att det berodde på att han nyss klätt på sig i bilen, och att han inte hade hunnit använda bältet eftersom han nyss hade tagit på sig sin islandströja. Polisen undrade om han hade dragit tröjan över huvudet under färden, och så var fallet.

Mannen fick böter för att ha kört utan bilbälte, skriver polisen på Facebook.

Här kan du läsa mer om bilisten som stoppades när han läste tidningen vid ratten.