måndag 31 december 2012

Dagens citat

"Enstaka personer som är aktiva i kommentarsfält hävdar iskallt i debatterna på nätet att jag 'hatar' landsbygden eftersom jag hellre vill ha bebyggelse på Vatnsmýrin än en flygplats. Jag måste medge att jag tycker att det är en ganska tråkig vanföreställning eftersom jag inte hyser något hat mot landsbygden. Tvärtom tycker jag ganska bra om den. Och jag vill verkligen att staten (som äger och driver flygplatsen) hittar en ny plats för flygplatsen som antingen är i huvudstaden eller har goda förbindelser med den. Tänker sig någon att en Akureyribo som hade intresse av stadsplaneringsfrågor och ansåg det bättre att flygplatsen i Akureyri skulle flyttas 15 till 20 minuters resavstånd från staden skulle anklagas för att hata Reykjavíkbor?"

Gísli Marteinn Baldursson, kommunfullmäktigeledamot i Reykjavík för Självständighetspartiet, i ett blogginlägg om diskussionerna om att flytta inrikesflygplatsen - läs mer här.