söndag 16 december 2012

Isländska kvinnor lurade turist dansa naken - togs av polis

Att springa runt i cirklar naken utanför regeringsbyggnaden i Reykjavík är inte en lokal sedvänja. En manlig turist fick nyligen erfara detta sedan några isländska kvinnor utmanat honom att trotsa decemberkylan och klä av sig. Polis kom till platsen och avbröt nakendansen. Då var kvinnorna sedan länge försvunna - och så även mannens kläder.

Polisen i Reykjavík berättar på Facebook om en händelse som nyligen inträffade utanför statsministerns kontor. På gräsmattan vid regeringsbyggnaden omhändertog de en man som sprang omkring naken. Det visade sig att mannen blivit lurad att ta av sig kläderna av några isländska kvinnor.

Mannen berättade för polisen att han hade träffat kvinnorna i en bar i centrala Reykjavík. Efter att ha pratat en stund utmanade de honom att klä av sig och springa naken på gräsmattan nedanför statsministerns kontor. Detta skulle nämligen vara en lokal tradition.

Mannen lät sig övertalas och kvinnorna höll hjälpsamt hans kläder medan han iklädd enbart strumpor började springa runt i det kalla gräset. Snart dök polis upp på platsen och omhändertog mannen. Men kvinnorna fanns inte längre kvar - och det gjorde inte heller mannens kläder.

I stället fick mannen svepa en filt om sig och följa med till polisstationen. Eftersom även hans plånbok var försvunnen kunde han inte identifiera sig.

Historien fick dock ett någorlunda lyckligt slut för den frusne Islandsresenären. När polisen skjutsade honom till hotellet visade det sig att både kläder och plånbok hade lämnats in i receptionen. Kvinnorna förblev dock spårlöst försvunna.