lördag 16 februari 2013

Historisk seger för Leiknir - glömde bucklan på badet

För första gången någonsin tog Leiknir Reykjavík hem segern i den lokala stadscupen. Men några av spelarna firade segern över storlaget KR lite för mycket. De tog sig nämligen inte bara in på badhuset efter stängningsdags - de glömde också kvar pokalen. De skamsna spelarna fick sedan hämta bucklan hos ett bevakningsbolag.

Leiknir Reykjavík fyller 40 i år. Föreningen grundades av föräldrar i Breiðholt som ansåg att stadsdelens barn och unga hade dåliga möjligheter att ägna sig åt idrott på fritiden.

Fotbollen är nummer ett för Leiknir, även om klubben aldrig åtnjutit några större framgångar. Förra säsongen räddade sig Leiknir kvar i den isländska andradivisionen genom en seger mot redan nedflyttningsklara ÍR i den sista omgången. I stället flyttades Höttur ned till tredjedivisionen.

Just därför var segern i den lokala inomhusturneringen så oväntad. Storlaget KR ledde med uddamålet i paus, men i andra halvlek kunde Leiknir kvittera två gånger och dessutom avgöra matchen i slutminuterna. Segermålet gjordes av Sævar Freyr Alexandersson.

Några av spelarna firade cupvinsten med att klättra över staketet till Breiðholtslaug för ett dopp i utomhusbassängerna. De tog sig inte bara in på badet efter stängning - de glömde också att ta med sig pokalen. På klubbens hemsida finns nu en ursäkt för spelarnas beteende.

Bucklan återfanns på bassängområdet av personal från bevakningsbolaget Öryggismiðstöðin. På Facebook gratulerade de inte bara Leiknir till segern - utan meddelade också att pokalen fanns att hämta på företagets kontor.