lördag 3 augusti 2013

Vill ge pengar åt väggkonst i stället för klottersanering

Mer pengar till väggkonst och mindre anslag till klottersanering. Det föreslår Hjálmar Hjálmarsson, kommunfullmäktigeledamot för Näst bästa partiet i Kópavogur. Eftersom pengarna som budgeterats för väggsanering inte brukar gå åt vill han i stället se en satsning på utomhuskonst som livar upp fasaderna i kommunen.

De senaste åren har Kópavogur aldrig behövt använda hela anslagen till klottersanering. Ett av skälen till att kostnaderna blivit lägre än beräknat är att sommarjobbande ungdomar har använts för att måla över klotter. På så sätt har kommunen kunnat anlita sanerare i mindre utsträckning.

I år har 5,8 miljoner isländska kronor budgeterats för klottersanering. Hjálmar Hjálmarssons förslag är att bara 1 miljon öronmärks för sanering. I stället vill han satsa 2,5 miljoner på väggutsmyckning och 2,3 miljoner på fler sommarjobb.

Hjálmar Hjálmarsson motiverar förslaget med att kommunen på senare tid aldrig behövt ta hela anslagen för klottersanering i anspråk. Med mer väggkonst anser han att många husfasader i Kópavogur skulle se trevligare ut.