onsdag 9 oktober 2013

Hyrfärja kan ersätta Herjólfur i vinter

En hyrfärja kan ersätta Herjólfur på trafiken mellan Landeyjahöfn och Västmannaöarna i vinter. Att hyra in ett fartyg som inte går lika djupt kan göra att många långa och kostsamma seglingar till ersättningshamnen i Þorlákshöfn kan undvikas. Förslaget ligger just nu på inrikesminister Hanna Birna Kristjánsdóttirs bord, skriver Morgunblaðið.

När Landeyjahöfn invigdes för tre år sedan innebar det en avsevärd förbättring av färjetrafiken till Västmannaöarna. Det dagliga antalet turer blev fyra i stället för två, och tiden för överfarten krympte från närmare tre timmar till dryga halvtimmen.

Men redan tidigt efter invigningen stod det klart att den nya fastlandshamnen var långt ifrån problemfri. Sediment och aska från vulkanutbrottet vid Eyjafjallajökull täppte till inloppet och tvingade fram omfattande utdikningar för att inte Herjólfur skulle gå på grund just vid infarten. Havsströmmarna gör att sediment fortsätter att samlas vid inloppet och försvårar därmed inseglingen.

Hamnen byggdes med en ny färja i åtanke, men när finanskraschen drabbade Island hösten 2008 fanns inte längre pengar för att beställa en sådan. Nu är målet att ett nytt fartyg ska börja trafikera rutten till sommaren 2015. Innan dess väntar två besvärliga vintrar.

Herjólfur går metern djupare än det fartyg som var påtänkt för trafiken. Färjan är dessutom mer svårmanövrerad än den typ av båt som står högst upp på regeringens önskelista. Herjólfur är därmed också särskilt känslig för den tilltagande våghöjden under vintermånaderna.

I praktiken har Landeyjahöfn i det närmaste varit obrukbar under vintern. Herjólfur har på grund av väderförhållandena och läget vid hamninloppet tvingats att börja segla till Þorlákshöfn i november eller december. Trafiken från Landeyjahöfn har ibland inte återupptagits förrän i slutet på april. Det kan alltså handla om över fyra månader om året där Landeyjahöfn inte går att använda.

Den långa färden till Þorlákshöfn försämrar inte bara förbindelserna mellan fastlandet och Hemön. Den gör också så att bränslekostnaderna skjuter i höjden.

Inrikesminister Hanna Birna Kristjánsdóttir undersöker nu möjligheterna att hyra en ersättningsfärja under vintern. Det skulle kunna bli billigare för staten att ta in ett extrafartyg som kan angöra Landeyjahöfn de dagar som väderförhållandena är för svåra för Herjólfur. En färja som inte går lika djupt skulle därmed kunna upprätthålla både turtätheten och minska bränslekostnaderna. Det kan i sin tur innebära så stora vinster att hyran av fartyget betalar sig själv.

Besked väntas längre fram i oktober. I så fall kommer hyran att finnas med i regeringens budget för nästa år, uppger Morgunblaðið.

Här kan du läsa mer om Herjólfur.