torsdag 14 november 2013

Vägen över Fjarðarheiði får rederi att rata Seyðisfjörður

Tyska turister som fastnat i snön på Fjarðarheiði är skälet till att rederiet Smyril Line vill flytta från Seyðisfjörður till Fjallabyggð. Under vintern fungerar färjan Norræna som ett kryssningsfartyg med Islandsresenärer som övernattar ombord - men den ofta besvärliga vägen över heden gör nu att Smyril Line letar efter en ny hamn efter klagomål från researrangörer, rapporterar Vísir.

Sedan år 1975 har färjan Norræna och dess föregångare angjort Seyðisfjörður under seglingarna mellan Färöarna och Island. Men snart kan det vara slut. Rederiet Smyril Line undersöker nu möjligheterna att börja segla till en hamn i Fjarðabyggð i stället, troligtvis Reyðarfjörður men även Eskifjörður skulle kunna bli aktuellt.

Skälet är den 620 meter höga vägen över Fjarðarheiði. Under vinterhalvåret är det inte ovanligt att vägen snöar igen. I rejäla oväder kan den vara oframkomlig i flera dagar. Tidigare i år har räddningsarbetare fått undsätta 600 bussturister som fastnat på heden. Vid ett annat tillfälle har flera bussar inte kunnat lämna Seyðisfjörður eftersom vägen varit stängd.

Under vintern angör Norræna Seyðisfjörður på tisdagsmorgonen och vänder söderut på onsdagskvällen. Det långa uppehållet i hamn har närmast förvandlat färjan till ett kryssningsfartyg. Från Tyskland kommer med varje färja flera turistbussar där första dagen tillbringas i Mývatnområdet och den andra dagen de östra fjordarna samt Fljótsdalshérað.

Bussturisterna ger inte Seyðisfjörður några betydande intäkter. Resenärerna äter och sover ombord och får dessutom med sig matpaket. På bussarna brukar dessutom chaufförerna sälja mat och dryck.

Tidigare har isländska bussar och chaufförer använts. Guiderna ombord är dock isländska. Aðalheiður Borgþórsdóttir, kultur- och turismansvarig i kommunen, säger till Vísir att de arbetstillfällen som skapas tack vare de tyska bussturisterna är i hamnen:
"Tidigare köpte de tjänster här av bussföretagen. Av någon anledning ändrade de detta året."
En tunnel under Fjarðarheiði finns i regeringens planer för infrastruktursatsningar under det närmaste årtiondet. När bygget kan komma i gång är osäkert. Det lär dröja flera år innan det finns pengar till ett tunnelbygge.

Kommunalrådet Margrét Guðjónsdóttir efterlyser nu ett besked från regeringen om när en tunnel kan bli verklighet. Hon säger till Vísir att framkomligheten under vintertid behöver lösas så snart som möjligt:
"Fjarðarheiði är tyvärr ett hinder. Men det är på väg att förbättras. Vi har kommit in på kommunikationsplanen och vi tänker ta oss under heden."
Färjan Norræna betyder för Seyðisfjörður på årsbasis åtta till nio heltidsjobb vid hamnen. Där har det genom åren också gjorts stora investeringar på grund av färjetrafiken. Kommunen får samtidigt intäkter från Norræna genom olika skatter och avgifter för gods, fordon och passagerare, uppger Vísir.

Här kan du läsa mer om Smyril Lines planer på att överge Seyðisfjörður för Fjarðabyggð.