måndag 13 oktober 2014

Jón Gnarr flyttar till USA

Houston i Texas blir Jón Gnarrs hem efter årsskiftet. Den tidigare borgmästaren i Reykjavík har fått ett konstnärsresidens vid Rice University. Med på flytten till USA följer hans hustru och hans nioårige son. Hur länge Jón Gnarr blir kvar i landet är inte känt.

Sedan Jón Gnarr lämnade uppdraget som borgmästare i Reykjavík för fyra månader sedan har han tillbringat mycket tid i USA. Han har medverkat i flera tv-program, gjort ståuppdebut utanför Island och deltagit i olika debatter. Ett amerikanskt förlag har också gett ut boken How I Became the Mayor of a Large City in Iceland and Changed the World. Ett annat amerikanskt förlag har köpt rättigheterna till hans självbiografiska romantrilogi, där den första delen utkommer under 2015.

Nu står det klart att Jón Gnarr åtminstone tillfälligt lämnar Reykjavík för Houston, Texas. Den 14 januari nästa år påbörjar han ett konstnärsresidens vid Rice University.

Jón Gnarr berättar om flytten på Facebook. Hustrun och nioårige sonen kommer att följa med på resan. Jón Gnarr skriver att de har hittat en lämplig bostad och en bra skola åt sonen.