fredag 5 december 2014

Jón Gnarr gör tv om livet som borgmästare i Reykjavík

Jón Gnarr har börjat arbeta med en tv-serie som skildrar vardagen för en borgmästare i Reykjavík. Andra som jobbar med serien är Baltasar Kormákur och Sigurjón Kjartansson. Det handlar om en komedi som börjar att spelas in tidigast i sommar. Bakom projektet står RVK Studios.

Ännu en gång står det klart att Jón Gnarr kommer att använda personliga erfarenheter som utgångspunkt för en humorserie. Det är tidigare känt att han arbetar på en tv-serie tillsammans med regissören Baltasar Kormákur och manusförfattaren Sigurjón Kjartansson, som bägge är knutna till produktionsbolaget RVK Studios.

På Facebook meddelar Jón Gnarr nu att den kommer att handla om den tragikomiska vardagen för en borgmästare i Reykjavík.

När serien får premiär är oklart. Inspelningarna lär dock tidigast börja efter sommaren eftersom Jón Gnarr efter årsskiftet flyttar till Houston i ett halvår.

Baltasar Kormákur arbetar även med en tv-serie som heter Katla. Den får isländsk premiär på Stöð 2 våren 2016 och produceras av RVK Studios. Katla är ett drama i tio avsnitt som skildrar en ung kvinna inom räddningstjänsten. I samband med en naturkatastrof tvingas hon att göra upp med sitt förflutna. Projektet är det största som Stöð 2 hittills varit inblandat i.