tisdag 17 februari 2015

Keflavík är Europas bästa flygplats

Flygplatsen i Keflavík är Europas bästa år 2014. För tredje gången har den isländska storflygplatsen röstats fram som nummer ett i Airports Council Internationals undersökning. Saker som bedöms är bland annat tillgänglighet till service, städning, bagagehantering, personal, atmosfär och bekvämlighet vid byten av flyg.

Keflavík tycks på allvar ha etablerat sig som en av Europas bästa flygplatser. I Airports Council Internationals årliga undersökningar utsågs Keflavík till Europas bästa flygplats 2009. År 2011 fick den priset för bästa europeiska flygplats med färre än två miljoner resenärer. Förra året belönades den för ständiga topplaceringar sedan 2008.

Nu går alltså priset för 2014 års bästa europeiska flygplats på nytt till Keflavík. Tvåa är enligt ett pressmeddelande Sjeremetevo i Moskva, trea Porto, fyra Malta och femma Zürich.

I undersökningen får resenärer svara på en mängd frågor om flygplatsen - som renlighet, tillgänglighet till service som banker, bagagekärror och restauranger, personal, atmosfär, bagagehantering och flygbyten.

Flygplatsen i Keflavík hade under 2014 totalt 3 867 418 resenärer, en ökning med 20,5 procent jämfört med 2013.