fredag 20 februari 2015

Nya ägare öppnar butik i Reykhólar till våren

I april får invånarna i Reykhólar åter en livsmedelsbutik på orten. Efter tre månader utan någon affär i kommunen flyttar Reynir Þór Róbertsson och Ása Fossdal från Reykjanesbær till Reykhólar för att väcka liv i Hólakaup. Butiken stängde vid nyår sedan dåvarande ägarna bestämt sig för att i stället ge sig in i turistnäringen.

Trots stabila vinster blev invånarna i Reykhólar utan butik vid årsskiftet. Ägarna hade bestämt sig för att sälja och för att satsa på turistnäringen. Plötsligt hade lokalbefolkningen långt till närmaste affär - fyra mil till det begränsade sortimentet på Skriðuland i Saurbær, sex mil till lanthandeln i Hólmavík, åtta mil till butiken i Búðardalur och hela sexton mil till stormarknad och lågprisbutik i Borgarnes.

Nu flyttar Reynir Þór Róbertsson och Ása Fossdal från Reykjanesbær till Reykhólar för att öppna butiken på nytt. Bägge har länge jobbat inom handeln som butikschefer. De kommer att hyra lokalerna av kommunen. Reynir Þór Róbertsson säger till Reykhólavefurinn att målet är att öppna i månadsskiftet mars-april:
"Vi ser fram emot detta. Vi är förväntansfulla och längtar efter att ta oss an denna nya uppgift. Vi vill helt enkelt se och höra vad människorna vill ha i butiken i Reykhólar och kommer att försöka att uppfylla det."
Här kan du läsa mer om butiken i Reykhólar.