fredag 10 april 2015

Fortitude fortsätter - spelas åter in på Island

Foto: Sky Vision
Det blir en andra säsong för tv-serien Fortitude. Även de kommande avsnitten spelas in på östra Island. Skådespelaren Björn Hlynur Haraldsson kommer också att dyka upp i rutan på nytt. Kostnaden för inspelningarna på Island uppgick för den första säsongen till 1,2 miljarder isländska kronor.

Reyðarfjörður på östra Island var den huvudsakliga inspelningsplatsen för den första säsongen av det brittiska kriminaldramat Fortitude. Scener filmades även i bland annat Akureyri och Jökulsárlón. Nu står det enligt Hollywood Reporter klart att serien får en fortsättning. Även den andra säsongen kommer delvis att spelas in på Island, uppger RÚV.

I den första säsongen spelar Björn Hlynur Haraldsson polisen Eric Odegard. Han bekräftar för RÚV att han återkommer även i de nya avsnitten.

Produktionskostnaderna för den första säsongens inspelningar på Island uppgick till 1,2 miljarder isländska kronor. Som jämförelse kostade filmandet av Game of Thrones på Island under 2013 cirka 500 miljoner, rapporterar RÚV.

Här kan du läsa mer om Fortitude.