måndag 13 april 2015

Statsministerns assistent spelar i punkbandJóhannes Þór Skúlason är inte bara mångårig assistent åt Framstegspartiets ledare Sigmundur Davíð Gunnlaugsson. Han har också spelat bas i punkbandet Vafasöm síðmótun. Där Sigmundur Davíð Gunnlaugsson drivit partiet i en nationalistisk och högerpopulistisk riktning vann Vafasöm síðmótun år 2008 en punklåtstävling med bidraget "Fokk Ísland".

Bakom avslöjandet om Jóhannes Þór Skúlasons hittills okända punkkarriär står Stundin. Där bekräftar assistenten att han varit gruppens basist, men att han inte spelat med den på länge. Han säger sig dock inte ha övergivit punken för gott.

Medlemmarna i Vafasöm síðmótun har aldrig framträtt med namn. I ett uttalande på Facebook skriver de övriga tre medlemmarna att de nu tvingas att döda Jóhannes Þór Skúlason. De uppger att de inte hade en aning om att han arbetade för "fascistrasistfittorna i Framstegsskitpartiet". Bandet letar nu efter en ny basist. Enda kravet är att den inte är assistent åt Sigmundur Davíð Gunnlaugsson.