söndag 10 maj 2015

Boka hyrbil timme för timme med ny uthyrare i Reykjavík

Snattbílar blir den första isländska uthyraren som inriktar sig på korttidskunder. Här blir det möjligt att boka en hyrbil för bara någon timme. Målgruppen för Snattbílar är enligt Viðskiptablaðið personer som arbetar vid Höfðatorg i Reykjavík. Men det finns inget som hindrar turister från att hyra en bil för en kortare utflykt utan att behöva betala för en hel dag.

Den kortaste uthyrningstiden bland vanliga isländska biluthyrare är ett dygn. Den som bara behöver en hyrbil en kort stund får nu ett alternativ. Snattbílar, som drivs av Avis, gör det möjligt att boka bil och betala per timme.

För att kunna använda Snattbílar krävs dels att kunden tecknar ett abonnemang som betalas månadsvis, dels att kunden laddar ner den app som kan användas för såväl bokning som uthämtning och lämning av bilen. Kunden betalar sedan för varje användningstillfälle. Appen och priserna kommer att presenteras inom kort.

Snattbílars hyrbilar kommer att vara parkerade i ett garage vid Höfðatorg i centrala Reykjavík. Den främsta målgruppen är personer som jobbar i området men som då och då behöver en bil, skriver Viðskiptablaðið.