fredag 8 maj 2015

Fler brittiska reklamfilmer för skyrArla fortsätter att pumpa ut reklamfilmer för skyr avsedda för lanseringen i Storbritannien. I ett klipp möter vi en dörrvakt på Kaffibarinn ...... som kanske inte helt övertygande försöker förklara att skyr är fettsnålt ...... och att det kan ätas när som helst.Vidare möter vi en cyklist som ska trampa ringvägen runt ...... men känner sig som ett blåbär ...... trots att släktingarna käkat skyr i alla tider.

Arlas marknadsföring har dock väckt debatt på Island. Precis som Kavli gör i Sverige använder företaget Island i marknadsföringen trots att varan är importerad - i Kavlis fall från Danmark, i Arlas fall från Tyskland.

På Arlas Facebook-sida beklagar en företrädare för företaget att den svarar sent på frågor. Personen skyller på tidsskillnaden i Höfn - där den första reklamfilmen utspelade sig - och skriver att den skyr som nu säljs i Storbritannien är exakt densamma som finns på Island.

Jón Axel Pétursson, marknadschef för det isländska mejeriet MS, är en av dem som på Facebook har ställt frågor till Arla utan att få svar. Han ifrågasätter Arlas kampanj men säger i Morgunblaðið att den ändå skulle kunna gynna MS vid en eventuell lansering av skyr från mejeriet i Storbritannien.

Här kan du läsa mer om Arlas lansering av skyr i Storbritannien.