tisdag 5 maj 2015

Gångstig raserades vid nytt jordskred vid Dyrhólaey

Ett stort jordskred inträffade vid Dyrhólaey under måndagsmorgonen. En del av den gångstig som löper längs klippans kant följde med i raset. Ingen tros ha befunnit sig i området när skredet ägde rum. Den guide som upptäckte vad som hänt såg ingen annan bil på platsen. Almannavarnir uppmanar allmänheten att hålla sig borta från klippan eftersom risken för nya ras är stor.

För tre år sedan föll två turister 40 meter när ett jordskred drabbade Dyrhólaey. Paret hade tur och bägge undkom med lindriga skador. I går morse inträffade ett nytt skred på samma ställe. Den som upptäckte raset var guiden Aron Reynisson.

En gångstig följde med i raset. Aron Reynisson säger till Vísir att det är en väg som många besökare väljer. Han uppskattar att några hundra kubikmeter av klippväggen försvann i skredet.

Inga besökare tros ha befunnit sig vid Dyrhólaey när raset inträffade. När Aron Reynisson anlände till parkeringen tillsammans med en turistgrupp fanns inga andra fordon på platsen.

Almannavarnir skriver på Facebook att risken för nya ras är stor. Därför bör ingen närma sig det område av Dyrhólaey där skredet inträffade.

Här kan du läsa mer om rasolyckan för tre år sedan och här kan du se Aron Reynissons bilder från gårdagens skred.