lördag 22 augusti 2015

Använde magnet för att slå ut stöldskydd - fastnade i grind

En stor magnet såg ut att hjälpa tre tjuvar att stjäla varor från Hagkaup i Selfoss till ett värde av 30 000 isländska kronor. Men när den sista av de tre passerade butikens säkerhetsgrindar fastnade han - och magneten var så kraftfull att han inte kunde ta sig loss. I förhör hos polisen fastnade mannen på nytt i en ugn, rapporterar Morgunblaðið.

Polisen i Selfoss gjorde i torsdags eftermiddag en ovanlig utryckning till Hagkaup. Tre män hade gått omkring i butiken och plockat på sig kosmetika och rakvatten till ett värde av 30 000 isländska kronor. För att slå ut larmet på produkterna hade en av dem knutit en stor magnet runt handleden.

De två första tjuvarna kunde utan vidare promenera ut ur butiken utan att larmet gick. Men när magnetbäraren skulle passera säkerhetsgrindarna kom han för nära metallen - och handen sögs fast. Magneten var så stark att han inte kunde ta sig loss.

När polis kom till platsen kunde de dra loss mannen. Han fördes till polisstationen för förhör. Där blev det åter dramatiskt. Mannen kom vid ett tillfälle nämligen för nära en ugn. Där sögs han på nytt fast av magneten. Polisen kunde inte dra loss honom utan att en del av färgen följde med.

Mannen släpptes efter förhör. De två andra tjuvarna är fortfarande på fri fot.

Det är första gången som polisen i Selfoss stöter på butikstjuvar som använder en magnet för att slå ut larmet, skriver Morgunblaðið.