tisdag 21 juni 2016

Allt fler islänningar använder sociala medier

Nio av tio islänningar använder Facebook. 91 procent av landets invånare över 18 år är nu medlemmar av det sociala nätverket, en ökning med 2 procentenheter sedan förra året. Men andra sociala medier ökar ännu snabbare i popularitet. Näst flest användare har Snapchat följt av Instagram. Det visar en undersökning utförd av Gallup.

Islänningarnas användning av sociala medier fortsätter att öka. Bland de islänningar som har fyllt 18 år är det få som inte är medlem i något socialt nätverk.

Populärast är Facebook, som används av 91 procent av islänningarna. Det är en uppgång med 2 procentenheter jämfört med förra året.

Tvåa är Snapchat med 58 procent, en ökning med hela 12 procentenheter. Nästan lika mycket ökar Instagram som nu används av 40 procent av invånarna, en uppgång med 9 procentenheter. Fyra är Pinterest med 28 procent. Pinterest ingick inte i den mätning Gallup gjorde 2015.

Vidare är det 22 procent som finns på Twitter, ett uppsving med 6 procentenheter. På Linked In finns 17 procent av islänningarna, en ökning med 3 procentenheter. Tinder används av 7 procent, vilket är 2 procentenheter fler än förra året.

Här kan du läsa mer om islänningarnas användning av sociala medier.